Het idee voor Dreams from Ghana is al in juni 2014 ontstaan. Door vooral studiegerelateerde omstandigheden hebben wij er pas twee jaar later echt werk van kunnen maken. Tijd om onszelf voor te stellen dus!

Bo

Afrika heeft me altijd aangetrokken. Niet alleen de bijzondere natuur, wilde dieren en oude culturen, maar ook het verborgen potentieel van het continent. Het wordt snel geassocieerd met armoede, ziekte en onderontwikkeling, terwijl het – in mijn ogen – ook een onaangeboorde bron is van vruchtbare gronden en talentvolle mensen. Toen ik een paar jaar geleden dus hoorde dat Jennifer opnieuw naar Ghana zou reizen, ontstond het concept voor Dreams from Ghana al snel. Zelf heb ik helaas nog niet de mogelijkheid gehad om Ghana te verkennen, maar ik hoop dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren.

Momenteel studeer ik nog Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Wageningen, maar in 20160920_141556
mijn master zal ik de overstap maken naar Biologische Landbouw. De mogelijkheid bestaat dus dat ik ook vanuit mijn toekomstig vakgebied in Afrika zal gaan werken op het gebied van duurzame voedselvoorziening. Mijn droom is dan ook om in dit mooie gebied bij te dragen aan de ontwikkeling van een circulaire economie, waarbij grondstoffen, kapitaal en andere natuurlijke bronnen zoveel mogelijk behouden blijven en opnieuw kunnen worden ingezet, terwijl de producenten in dit systeem een eerlijk inkomen kunnen verdienen. Ik denk dat Dreams from Ghana een heel mooie eerste stap in het verwezenlijken van mijn droom is en kan niet wachten om te ontdekken wat de toekomst ons zal brengen.

 

Jennifer

Jennifer Dreams from GhanaToen Bo mij vroeg om na te denken over haar idee om Ghanese producten in Nederland te verkopen, wist ik vrijwel direct dat ik dit wilde doen. Tien maanden hiervoor was ik als vrijwilliger in Ghana geweest en ik stond op het punt om er voor de tweede maal heen te gaan. Ghana heeft een enorme aantrekkingskracht op me. Ik hou van de mensen, het eten, de muziek, de natuur. Het is dan ook vast geen verrassing dat mijn vriend (local) in Ghana woont. Inmiddels ben ik vier keer in dit fantastische land geweest en raak ik er denk ik nooit op uitgekeken. Om andere mensen te informeren en te inspireren om ook naar Ghana te komen, blog ik op Living the Ghanaian dream. Daarnaast studeer ik Sport Management & Ondernemen aan de HvA, ben ik een groot handbalfan, werk ik in de detailhandel en besteed ik al mijn vrije uren aan mijn obsessie voor Ghana.

Met Dreams from Ghana hoop ik dat we Ghana (en Afrika) ook in een positief daglicht kunnen zetten. Ghana is een land met veel creativiteit, kleur en talent. Dat moet gezien worden. Daarnaast hoop ik dat we uiteindelijk met een vast aantal producenten kunnen samenwerken, zodat zij (zonder afhankelijk van ons te worden) kunnen rekenen op een vast inkomen.